El projecte educatiu d’ El Gegant del Pi, és basa amb la Comunitat d’ Aprenentatge. La nostra, és una escola oberta, que busca utilitzar tots els agents (mestres, família, veïns,…) i recursos educatius pertanyents al medi, ja que entenem que educar per a la vida, suposa partir de la realitat mateixa.
L’objectiu principal d’aquest metodologia, no és cap més que el d’afavorir l’ aprenentatge dels més menuts i que s’enriqueixin de les seves vivències i relacions amb les altres.
Cerquem que els infants concebeixin l’escola, no com un món a part de la família, sinó com una part més d’aquesta, i ho fem basant-nos amb dos principis:
Seguim una línia educativa molt engrescadora i duta a terme amb molta il·lusió i respecte.
Comprenem que tots els adults que envolten l’ infant en la seva primera etapa de vida, al igual que l’ambient i d’altres factors, influeixen, de manera decisiva, en la configuració de la seva personalitat.
L’ escola doncs, juga un paper integrador i a la vegada divulgador, que propicia l’evolució i la relació, tot incidint en un ampli ventall d’aspectes educatius.
Una relació pares-escola, incideix en la realitat diària, permetent al nen/a viure la seva infantesa com un tot. Per aquest motiu doncs, cerquem intervencions d’ àmbits diferents amb les famílies, ( organització i participació en activitat i festes conjuntes, trobades amb professionals per tractar temes d’interès (gelosia, hàbits de son, posar límits,…), entrevistes i reunions a fi d’atendre necessitats individuals,…).
D’altra banda, i seguint el moviment Montessori, creiem que, tal i com assenyala l’autora:
el més important és motivar els nens/nenes a aprendre amb gust i permetre’ls satisfer la curiositat i experimentar el plaer de descobrir idees pròpies en lloc de rebre els coneixements per part del demés, tenint clar, que el paper del mestre sempre serà el de guiar i ajudar.
I tal i com els projectes educatius de la Pedagogia Waldorf, de Rudolf Steiner, el nostre també te l’ ideal de donar als infants una educació harmònica, sana i respectuosa amb el seu propi desenvolupament i entorn, tenint en compte, no només el seu desenvolupament cognitiu, sinó també l’ espiritual i emocional.
Donem doncs, especial importància a l’ educació emocional, complement, que creiem indispensable, en el desenvolupament cognitiu.
Pel que fa als objectius del nostre projecte educatiu, val a dir que cal destacar-ne els següents: